Mc jeans

Tycker du att det blir alldeles för varmt med dina mc skinnbyxor på heta sommardagar men vill inte köra i ett par vanliga byxor eller jeans? Som tur är finns det numera även så kallade mc jeans att köpa om du vill ha variation. Med ett par snygga moderiktiga mc jeans är det lätt att hänga med i trenden. Men vad är det för skillnad mellan ett par vanliga jeans och ett par mc jeans tänker du säkert. De mc jeans du ska köpa om du vill köra i jeans, är de som har CE-godkända förstärkningar och skydd så att du kan köra säkert även i jeans. Detta måste vara det viktigaste och inte utseendet för det finns mer eller mindre bra mc jeans också.

Mc jeans med kevlar

Vill du ha extra säkerhet när det gäller att skaffa mc jeans så ska du absolut inhandla ett par mc jeans med kevlar, eller ”kevlar-jeans” som dom också kallas. Tyvärr har kevlar-jeans blivit synonymt med mc-jeans så att många tror att bara för att dom köper ett par mc jeans så har dom också kevlar. Det är helt fel! Många mc jeans säljs utan skyddsmaterialet kevlar och detta måste du som kund hålla koll på. Men som tur är finns det många mc jeans idag som uppfyller alla krav som finns för skydd och för att du ska kunna känna dig säker på din mc. Om du köper ett par kevlar jeans utan skydd så går det i de flesta fall att komplettera med skydd för knän och höfter i efterhand.

Lagligt med mc jeans

Idag finns det bara en lag när du hoppar upp på din hoj och det är att du har hjälm. När det gäller övrig skyddsutrustning är det helt och hållet upp till dig själv vad du väljer att ta på dig. Du kan ha såväl mc jeans som vanliga jeans, med eller utan några skydd men för din egen skull hoppas jag att du ändå väljer att köpa utrustning med bra skydd.