Fuktspärrteknik har lösningen!

När det kommer till att fuktspärra så är det viktigt att låta experter göra jobbet. Idag ska vi prata lite närmare om just passivt ventilerade golv och detta tillsammans med FST – Fuktspärrteknik – som verkar vara just experter i branschen. För när man är ute efter ett passivt skydd mellan bottenplattan och golvet i sitt hus så är det Black Line man ska titta på. Med hjälp av Black Line så får man ett väldigt effektivt skydd mellan betongplattan som samlar på sig fukt och även i övergolvet. FST rekommenderar alltid mekanistiskt ventilerat golvsystem som kallas för Optivent – allt detta kan ni läsa mer om på deras hemsida men även veta lite mer om utifall du läser vidare.

Black Line

En fuktspärr som både blir ergonomisk och ljuddämpande är Black Line. Detta beror på att luftspalten ger golvet möjlighet att svikta precis så där lagom mycket. Allt detta för att hålla dig säker från fukt och på själva Black Linen kan du i sin tur lägga nästa alla typer av material när det kommer till golv. Dels trä men det går lika bra med parkett eller golvspånskiva.

Nackdelar finns det alltid och när det kommer till Black Line så är det just att ett passivt golv, som detta då är, inte ger samma flöde under mattan. Detta gör att ett passivt golv inte riktigt hjälper i de fall där exempelvis dålig lukt uppkommit eller där det finns problem med radon. Men oavsett så kan du få mycket mer information genom att besöka FSTs hemsida och läsa mer specifikt om passivt ventilerade golv, men lika så även höra av dig för eventuell offert. Se till att fuktspärra ditt hus med hjälp av FST för att slippa tråkiga pengar och saker att göra när du egentligen inte riktigt har tid eller ork!